Microsoft Phone

Dør SIM-kortet snart?

Mobildata-app fra Microsoft gør det muligt at koble sig på forskellige udbyderes mobile netværk fra en Windows 10-enhed.

15. december 2016 af DAU

Et SIM-kort er nødvendigt for at du kan bruge din mobiltelefon til at modtage og foretage opkald, sende beskeder og gå på nettet via et mobilt bredbånd. Dit mobilnummer er knyttet til SIM-kortet, som du får tilsendt af din teleudbyder. Men de tider er måske snart forbi.

Microsoft har udsendt en mobildata-app, der med bestemte Windows 10-enheder og et Microsoft SIM-kort gør det muligt at købe et dataabonnement og oprette forbindelse til forskellige mobile datanetværk udelukkende ved hjælp af din Microsoft-konto. Også selv om du ikke har et mobilabonnement hos de pågældende udbydere.

På vej til pc'er og tablets Microsoft SIM-kortet til mobildata-tjenesten er indtil videre tilgængelig i Storbritannien, Frankrig og USA. App’en kan hentes gratis i butikken Windows Store. Det danske navn er ”Betalt Wi-Fi- og mobildata”.

Netforbindelsen kan bruges nationalt, men snart vil roaming være muligt, så mobile netværk uden for landegrænserne kan benyttes. Microsoft arbejder på, at det skal blive muligt komme på det mobile netværk via pc’er og tablets med Windows 10 og et bredbåndsmodem.

Apple tilbyder også et SIM med udvalgte iPad-modeller, som gør det muligt at skifte mobiludbyder uden at skifte SIM-kort, når du rejser på tværs af landegrænser.

Måske er du interesseret i ...