Teknologi 2017

Vi kigger på de teknologier, som vi blev præsenteret for i 2017 - og som vi helt sikkert ser mere til i det nye år. 

© Shutterstock

Disse 3 nye teknologier definerede 2017

Komputer for alle har skrevet om mange forskellige teknologier i år. Men hvilke vil vi tænke på, når vi tænker tilbage på 2017? Vi har fundet fire, tre vi håber at se mere til i 2018.

25. december 2017 af Peter Skovbjerg Jensen

Vi har skrevet om mange nye teknologier, produkter og tendenser i løbet af 2017. 

Men hvilke teknologier har egentlig været de største og mest iøjnefaldende i år? 

Det giver vores bedste bud på her.

1. Kunstig intelligens

Det klart mest overbrugte ord i år har været AI, altså kunstig intelligens. 

Apple og Huawei har lavet dedikerede processorer til kunstig intelligens, og både Google og Microsoft har forbedret deres tjenester med kunstig intelligens. 

Indtil videre er den reelle betydning af kunstig intelligens for os normale brugere dog meget begrænset, og det er svært at se den store forskel på, om et produkt indeholder kunstig intelligens eller ej.

2. Ansigtsgenkendelse

Et andet stort tema i 2017 var ansigtsgenkendelse. Her var det naturligvis Apple, der satte emnet på dagsordenen med deres ansigtsscanner i iPhone X.

Huawei har allerede lovet at overgå Apple med deres nye ansigtsscanner, og vi kan nok forvente, at Huawei ikke er de eneste, der har tænkt sig at udfordre Apple på det punkt i 2018.

3. Kant-til-kant skærme

Den helt store mode for mobiltelefoner i 2017 var at smide kanterne væk, så skærmen fylder hele facaden som hos fx. Samsung og Apple. 

Mens det gør din smartphone elegant og futuristisk at se på, har nogle dog også et problem med, at fingeraftryksscanneren er blevet forvist til bagsiden af telefonen af den grund. 

Om man er skeptiker eller ej, kan man næppe forvente at se nogle af de store flagskibe uden kant-til-kant skærm lige foreløbig.

Vil du følge teknologiernes udvikling ind i det nye år, kan du følge med her på sitet eller i magasinet Komputer for alle. 

Lige nu får du 2 numre af Komputer for alle med en lækker powerbank til din smartphone for kun 59,50 kroner. Du sparer 407 kroner. 

Måske er du interesseret i ...