Lumigont2

Dansk smartphone endelig til salg

Nysgerrige europæere kan nu efter lang ventetid få fingrene i den dansk producerede smartphone Lumigon T2.

Det er over et år siden, den blev præsenteret, og nu kan nysgerrige europæere endelig få fingrene i den første danske smartphone. Telefonen hedder T2 og er udviklet af danske Lumigon, der har gået stille med dørene siden februar 2012, hvor de løftede sløret for projektet.

Lumigon har prøvet at adskille sig fra andre producenter med klassisk dansk design, og så har de lavet et program, hvor du kan bruge telefonen som fjernbetjening til alle hjemmets elektroniske apparater. Telefonen kan faktisk optage forskellige funktioner fra din fjernbetjening, når du holder den op til telefonen og bruger fjernbetjeningens knapper.

T2 blev ellers allerede sat til salg i Asien i januar 2013, men det er først nu, at europæerne kan få fingrene i den danske telefon. Hvis du med egne opleve, om en dansk telefon kan konkurrere med de store producenters, kan du endnu kun finde telefonen i internetbutikken Expansys, mens du endnu må vente med at finde den i fysiske butikker.

Telefonen kommer med et Android-styresystem, 8 GB harddisk og koster 4.099 kroner, hvilket er i samme prisleje som en Sony Xperia Z eller en iPhone 4S med 16 GB harddisk.

Lumigon er ikke den eneste mindre producent, som for nylig har sendt en smartphone på gaden. En gruppe ingeniører med baggrund i Nokia har lanceret smartphonen Jolla Sailfish, som virksomhedens eget styresystem, Jolla. Det var oprindeligt udviklet til Nokias smartphones, men da telegiganten i stedet valgte at bruge Windows, sagde ingeniørerne op, færdiggjorde styresystemet og lavede deres egen telefon.

Måske er du interesseret i ...