Human Uber fra ChameleonMask

Folkene bag ChameleonMask foreslår også, at du giver personen noget af dit tøj på.

ChameleonMask lader dig tage i byen uden at gå udenfor en dør

En ny bizar opfindelse i Japan lader dig hyre en person til at tage til begivenheder klædt ud som dig, mens du ser med hjemmefra.

7. februar 2018 af Peter Skovbjerg Jensen

Vil du gerne med til en konference eller koncert, men orker du ikke at forlade stuen? Så er der måske snart en god nyhed til dig. 

Forskere fra University of Tokyo har nemlig opfundet ChameleonMask, som populært er blevet kaldt "Menneskelig Uber."

Idéen er, at du hyrer en person til at bære forskernes nyudviklede hjelm, der så sender dit ansigt og din stemme til en skærm på forsiden som på billedet herover. 

På denne måde kan du nu deltage i eksempelvis konferencer i dine underbukser fra soveværelset.

> Læs alt om den nyeste teknologi her

Bedre end robotter

Der har tidligere været lavet robotter, som kunne fjernestyres, hvor du også kunne deltage i begivenheder uden at være til stede. 

Ifølge forskerne på University of Tokyo er denne nye metode dog overlegen. Deres undersøgelser viser, at folk opfører sig som om, at de taler direkte til personen på skærmen, og oplevelsen skulle derfor være meget bedre.

Ifølge udviklerne er teknologien primært tiltænkt folk, der på grund af sygdom eller afstand ikke kan deltage i konferencer, møder eller lignende.

Det er endnu uvist, om ChameleonMask nogensinde bliver udbredt nok til, at du kan deltage i din næste familiefødselsdag ved hjælp af den spøjse opfindelse. Du kan læse mere om ChameleonMask her.

Prøv to numre af Komputer for alle med en powerbank i flot design for kun 59,50 kroner.

Måske er du interesseret i ...