Ballmer

CES: Windows er overalt

Traditionen tro åbnede Microsofts øverste chef Steve Ballmer verdens største messe for forbrugerelektronik, Consumer Electronics Show i Las Vegas. Han kunne blandt andet fortælle om Windows' fremtid.

10. januar 2011

Foran et par tusinde journalister og andre interesserede løftede Microsoft-chefen Steve Ballmer sløret for Microsofts planer og viste en lille flig af den næste udgave af Windows på dette års CES-messe i Las Vegas. Ballmers præsentation havde tre hovedtemaer: Xbox 360, der med kommende partnere og en videreudvikling af den utroligt populære bevægelsessensor Kinect ikke blot skal være en spillemaskinen, men stuens underholdningscentrum, hvor film og musik styres med stemme og bevægelse. Windows Phone 7, der med en softwareopdatering i endnu højere grad ligner en værdig konkurrent til iPhone og Android-telefoner. Og så fremtiden for Windows.

Ballmer havde en række maskiner på scenen, og selv om dette års CES i høj grad fokuserede på de såkaldte tavle-computere, der skal tage kampen op mod Apples iPad, var det ikke et emne Ballmer direkte kom ind på. Han havde et par af slagsen på scenen, men talte ikke specifikt om dem. I stedet var fokus på, hvordan fremtiden byder på Windows i alle slags maskiner. Mest interessant var, at Ballmer gav et smugkig på den kommende Windows 8. Som noget helt nyt vil Windows kunne leveres på en lille chip, der så kan bygges ind i selv de allermindste maskiner. Vi fik ikke at se, hvordan den nye Windows ser ud, demonstrationsudgaven var bevidst forklædt som Windows 7, men pointen var at vise at Windows 8 også kan køre på andre processorer end de traditionelle x86-chips fra Intel og AMD. På scenen så vi bl.a. Windows køre på ARM-chips og på Nvidias Tegra-chip, der blandt andet bruges i kraftfulde mobiltelefoner og nogle af de kommende tavlecomputere.

Måske er du interesseret i ...