nyheder/ces_145.jpg

CES: Grøn bølge i Las Vegas

Et af de helt store mantraer på verdens største elektronikmesse, CES, er global opvarmning og reducering af CO2-udslip. Og det er også godt nyt for pengepungen.

Verdens største elektronikmesse, CES, er nu skudt igang. I år er der mere end nogensinde tidligere fokus på grøn teknologi, der skal nedsætte energiforbruget og dermed nedskære udslippet af CO2. Således kunne en stor del af de godt 100 firmaer, som på Digital Experience - en snigpremiere aftenen før selve messen - vise produkter, som bruger endnu mindre energi end tidligere.

Samsungs nyeste TV-skærme og monitorer bruger væsentligt mindre energi, end de er forpligtet til, og Mitsubitsi som ikke er en stor aktør på tv-markedet i Danmark, kunne vise gigantiske plasma-skærme til stuen, som kun bruger 20 procent af den energi andre lignende skærme forbruger. Også udstyr, der fx bruger solenergi til opladning blev vist frem af flere firmaer.

Det kan virke paradoksalt, at messen med de nye grønne budskaber, netop afholdes i Las Vegas, der vel er et af de mest forbrugende steder i verden, men nyhederne er godt nyt - både for miljøet og for vi forbrugeres pengepunge.

Måske er du interesseret i ...