Microsoft HoloLens

Brille viser dig 3D-hologrammer

Nu bliver science fiction snart til virkelighed. Microsoft har nemlig løftet sløret for en brille, der kan vise svævende 3D-hologrammer i luften foran dig.

26. januar 2015

Fremtiden kan være tættere på, end du lige tror. Det tyder meget i hvert fald på, efter Microsoft på deres Windows 10-pressemøde løftede sløret for et helt nyt produkt: en hologrambrille. Navnet er HoloLens, og det er Microsoft bud på en smart brille, der ikke bare kan vise 2D-billeder, men fritsvævende 3D-hologrammer.

Billederne bliver dog ikke projiceret ud i rummet, men kan kun ses af den, der har brillerne på. Brillerne bliver et selvstændigt produkt og kræver hverken, at du har en computer, tablet eller smartphone. De har deres egen processor og et såkaldt ”Holographic Processing Unit” (HPU), der kan aflæse bevægelser og stemmer. På den måde kan du flytte rundt på hologrammerne med dine hænder. Sammen med brillerne lancerer Microsoft programmet HoloStudio, hvor du kan skabe dine egne 3D-objekter, der kan printes ud på en 3D-printer.

HoloLens er i udviklingsfasen, og prisen er stadig ukendt. Det forventes, at brillen lanceres samtidig med Microsofts nye styresystem, Windows 10, der heller ikke har en endelig udgivelsesdato, men forventes at være klar i efteråret 2015.

Måske er du interesseret i ...