Med biometrisk ansigtsgenkendelse kan du komme hurtigere gennem internationale lufthavne.

© Shutterstock

Biometrisk ansigtsgenkendelse erstatter passet

Lange køer og masser af spildtid er hverdag ved paskontrollen i lufthavne. Australien vil erstatte sikkerhedspersonalet ved modtagelsen af internationale rejsende med et system, der kan genkende ansigter.

26. januar 2017 af Anders Daugaard

Hvis du er typen, der aldrig kan huske, hvor du lagde passet, når du skal vise det frem i lufthavnen, så vil du formentlig sætte pris på Australiens planer om at ændre kontrolsystemet ved ind- og udrejser.

Det er landets Departement for immigration og grænsebeskyttelse, der vil gøre op med behovet for pas i Australiens internationale lufthavne. I stedet skal der indføres biometriske systemer til genkendelse af ansigt, iris og fingeraftryk.

Kontrol uden sikkerhedspersonale

Hvis det gennemføres, vil du kunne stryge hurtigt igennem lufthavnen uden kontakt med det sikkerhedspersonale, der undersøger de internationale rejsendes pas og indrejsepapirer. Ud over en mere effektiv ankomst, vil systemet også være bedre til at identificere efterlyste personer og andre, der er på observationslister.

Det nye system skal i første omgang testes i Canberra Lufthavn i det sydøstlige Australien. Målet er, at det nye system skal være indført i løbet af tre år.


Måske er du interesseret i ...