MasterCard

Betal med en selfie

Mobile World Congress i Barcelona: MasterCard har netop annonceret, at de vil lade deres kunder bekræfte onlinekøb ved hjælp af fingeraftryk eller en selfie, i stedet for et kodeord.

23. februar 2016

Selfies, de hurtige selvportrætter taget med din mobiltelefon, kan snart bruges til andet end at dele med venner og bekendte på Facebook. Kreditkortgiganten MasterCard vil gøre det muligt for dig at bruge en selfie eller dit fingeraftryk til at godkende betalinger, i stedet for et kodeord.

For at undgå at man kan snyde ansigtsgenkendelsen ved at holde et foto op foran kameraet, har MasterCard udviklet en teknologi, hvor du skal blinke til kameraet, før købet bliver godkendt. MasterCard siger desuden, at brugernes oplysninger ikke kan blive opsnappet af hackere.

Efter en succesfuld forsøgsperiode i USA og Holland, har firmaet besluttet at lancere det nye system i flere lande, i løbet af sommeren. Danmark bliver et af de første lande, hvor du kan bruge teknologien, sammen med Norge, Sverige og Finland.

Men hvad synes du om den nye sikkerhedssatsning? Tør du anvende betaling med dit ansigt? Deltag i debatten på vores Facebook-side HER.

Måske er du interesseret i ...