boinc

Bekæmp AIDS med din smartphone

Android-brugere kan nu stille deres smartphone og tablet til rådighed for forskere, der arbejder på at kurere sygdommen AIDS.

En ny app med navnet BOINC til smartphones og tablets med styresystemet Android giver dig mulighed for at donere ubrugte ressourcer fra processoren til forskere, som forsøger at komme sygdommen AIDS til livs.

Ved hjælp af programmet kan forskerne låne regnekraft fra mange tusinder mobile enheder på verdensplan og derved lave en virtuel supercomputer, som kan lave mange og svære beregninger i forskningen. Derved bliver arbejdet væsentligt nemmere for mindre non-profit forskningsprojekter, fordi de ikke behøver købe dyre maskiner.

Teknologien med at låne ledige dele af processorer har tidligere kun kunne lade sig gøre på stationære og bærbare computere, men nu er de mindre enheder kraftige nok til at kunne levere overskydende processorkraft.

Programmet virker kun, når din telefon eller tablet er tilsluttet en strømforsyning, har et næsten fuldt opladet batteri og er sluttet til et trådløst netværk, så den ikke sluger strøm og dit månedlige dataforbrug.

BOINC, Berkeley Open Infrastructure for Network Computing, er gratis og kan hentes i Androids programbutik, Google Play. Det har over 30.000 brugere allerede gjort.

Måske er du interesseret i ...