Samsung SUHD stage

Bedre farver end OLED

Samsungs nye UHD-tv lover udover 4K-opløsningen også en fantastisk farvegengivelse, der skulle overgå selv de ellers formidable OLED-fjernsyn.

6. januar 2015
Samsung SUHD

Las Vegas: Problemet med LED-fladskærme, i hvert tilfælde hvis man er en af de kræsne feinschmeckere, er, at de ikke kan gengive farver nær så godt som de nye OLED-skærme eller sågar de nu forsvundne plasmaskærme. LED-bagbelysningen får f.eks. sort til at synes udvasket eller grålig. Fordelen med skærmene er bl.a., at de kan fremstilles langt tyndere og bruger mindre strøm end plasma, og de er både billigere og mere stabile end OLED. Men nu hvor Samsung og de andre producenter gerne vil have os til at udskifte HD-skærmen med en UHD-model, der har fire gange så høj opløsning, gælder det om også at levere suveræne farver.

Vi kan ikke vise 4K-opløsningen eller helt gengive de formidable farver med en almindelig HD-optagelse fra et stærkt oplyst rum - men vi kan give et godt indtryk af fjernsynets design. Den buede soundbar er også en Samsung-nyhed og medfølger ikke.

Nano-krystaller sikrer farverne Det mener Samsung, at de kan med deres nye SUHD-serie af fladskærme. Små nano-krystaller uden på panelet sørger for endnu bedre farver. Krystallerne har været kendt længe og bruges blandt andet til at lave mere effektive solfangere, men nu bruger Samsung (og en række andre producenter) dem også i fladskærme. Forskellige størrelser af de små krystaller slipper forskellige farver igennem og ved at benytte teknologien, lover Samsung, at deres SUHD-serie har op til 64 gange bedre farvegengivelse end tidligere fjernsyn og med en ny indbygget billedbehandling skulle skærmene have op til 2,5 gange bedre brightness.

Der kommer tre nye skærme: JS9500, JS9000, og JS8500 i størrelser fra 85 tommer og ned til 48. Priserne er endnu ikke fastsat, men det er flagskib-modeller, der nok ikke bliver helt billige.

> Læs flere nyheder fra CES 2015 her

Måske er du interesseret i ...