house of cards

4K - Ny teknologi vil afløse full HD

Komputer for alle forklarer dig om 4K teknologien - 4K er navnet på en opløsning, der er cirka fire gange højere end Full HD. Find ud af, hvad 4K teknologien er her.

8. januar 2014

CES-messen er ikke begyndt for alvor, men mandagen gik primært med pressemøder fra alle de helt store elektronikproducenter. Og fælles for LG, Sony og Samsung var, at de alle præsenterede en bred vifte af fladskærme, der understøttede fremtidens format 4K.

Sidste forsøg på at få dig til at udskifte fladskærmen hed 3D, som forbrugerne aldrig rigtig har taget til sig derhjemme. 4K kræver dog ikke briller eller andet specialudstyr, men er blot en bedre opløsning end Full HD, som de fleste skærme har i dag.

Der er selvfølgelig selvfølgelig ikke meget sjov ved et nyt, superskarpt tv, hvis der ikke er noget at vise på det, der udnytter teknologien fuldt ud. Sony kunne dog meddele, at de var klar med en videotjeneste, der indtil videre havde 140 film klar til streaming.

Og så besøgte Netflix-chefen Reed Hastings både Sony og LG's pressemøder, hvor budskabet var, at Netflix var klar. Sæson to af den populære Netflix-serie House of Cards er således optaget i og sendes i 4K. Og senere på året er Netflix klar med 4K-udgaven af den prisvindende serie Breaking Bad.

Vil man se 4K derhjemme, så kræver det udover nogle film eller serier, et fjernsyn, der har kræfter nok til at afkode det ressourcekrævende format samt noget båndbredde. Netflix' løsning bruger 15 Mbit/s, så ifølge Reed Hastings vil enhver forbindelse, der på papiret har 20 Mbit/s eller mere, være god nok. Priserne på de imponerende fjernsyn ligger endnu ikke fast. Men billige bliver de ikke

> Læs nyhederne fra CES 2014 her

Måske er du interesseret i ...