4 tips til at blive en dronehaj

4 tips til at blive en dronehaj

Hvad end du lige har anskaffet dig en drone, eller du blot er på overvejelsesstadiet, har vi samlet de bedste tips til, hvordan du kommer godt i gang med at flyve en drone.

11. oktober 2016 af Anna-Dora Maron

1. Undersøg droneregler

Alt afhængigt af hvor du vil flyve med din drone, er der skarpe regler, der gør sig gældende.

Reglerne kan variere fra land til land. Det er derfor en god idé at tjekke, hvilke regler der er for droneflyvning i dit lokalområde, så der ikke bliver bøvl med myndighederne.

Vil du være helt sikker, kan du sørge for at flyve med din drone på din egen private grund.

2. Øv dig på et øde område

Første gang du tager din drone i brug, er det en god idé at øve et øde område, hvor du er langt væk fra mennesker, biler og huse.

Øv dig eventuelt et par gange over en uge eller en måned, og øv forskellige steder, så du vænner dig til forskellige omgivelser.

Øvelse gør mester.

3. Tjek vejrudsigten

Det kan være svært at styre en drone i blæsevejr. Derfor bør du holde øje med vejrudsigten og vælge en dag, hvor vinden ikke er for stærk, hvis du vil flyve med din drone udendørs.

Desuden er det vigtigt, at du er opmærksom på, at vindstyrken kan være forskellig afhængigt af, hvor højt du flyver. Vinden er ofte stærkere i de højere luftlag, hvilket kan gøre det sværere at styre din drone, da du muligvis ikke har motorkraft nok.

Ved bjerge og skråninger kan der være kraftige sidevinde eller opstrøm, der kan skabe uforudsete sving i dronen. I disse tilfælde skal du være klar til at gå ned i højde.

4. Flyv langsomt ved nedstigning

Der er to måder, du kan få din drone ned i højde.

Den ene metode er at få din drone i en lodret nedstigning. Her skal du dog være opmærksom på at sænke farten. En hurtig nedstigning vil kunne give din drone turbulens, så den får en hård landing. Derfor er det en god idé, at sænke farten til under 2 m/s ved en lodret nedstigning.

Vil du ikke sænke farten på dronen under nedstigning, kan du lade din drone flyve ned ved at køre den fra side til side, mens du går ned i højde. På den måde undgår du lufthuller, da du lader dronen flyve diagonalt ned.

Hop med på dronebølgen

Har du stadig ikke anskaffet dig en drone?

Fortvivl ej.

Lige nu kan du få en lækker drone med Komputer For Alle. Hawk M15-dronen er udstyret med et 6-akset gyroskop, og har en diameter på kun 30 centimeter, hvilket gør den utrolig let at styre i luften.

Den er hurtig og smidig, og den ekstra beskyttelse omkring propellerne betyder, at den kan holde til de fleste styrt uden at tage skade.

Eller tag et nærmere kig på dronen i videoen herunder.

Måske er du interesseret i ...