IBM PCM-chips

100 gange hurtigere end SSD

IBM har annonceret et gennembrud i udvikling af en ny type computer-hukommelse, der er op til 100 gange hurtigere end flash-hukommelse, der bruges i SSD.

5. juli 2011

Det er nu lykkedes den 100 år gamle virksomhed at udvikle Phase-change memory (PCM) chips, der kan lagre to bits pr. datacelle, hvilket hidtil har været umuligt uden at der opstod datafejl. PCM, de faseskiftende hukommelseschips, bevarer alle skrevne data selv når der er slukket for strømmen, præcis som det er tilfældet med flash-ram i fx hukommelsesnøgler og SSD’er.

En stor fordel ved PCM er, at teknologien ikke kræver, at data først slettes før ny data kan gemmes, og det er med til at gøre hukommelsen 100 gange hurtigere end flash-ram ved skrivning. Processen er med til at sløve hastigheden i SSD’er, og påvirker også levetiden negativt. På dette område er PCM-chips også overlegen.

IBM har planer om at licensere teknologien i stedet for selv at producere den. Der kan dog gå i hvert fald fem år, før vi ser de første drev med den nye hukommelsestype, oplyser IBM.

Måske er du interesseret i ...