nyheder/wiki150.png

Net-leksikon for spioner og agenter

USAs efterretningstjenester har lavet deres egen, hemmelige udgave af Wikipedia. 28.000 artikler er allerede blevet udvalgt til leksikonet og indtil videre har 3600 brugere adgang til "Intellipedia".

1. november 2006

Efterretningstjenesterne i USA har ladet sig inspirere af internet-leksikonet Wikipedia og har oprettet et fælles leksikon på nettet ved navn Intellipedia. Bidragsyderne til Intellipedia er CIA, NSA og 14 andre officielle, amerikanske efterretningsorganisationer. Leksikonets indhold er i sagens natur tophemmeligt, men Intellipedias eksistens er nu blevet officielt bekræftet af den amerikanske regering.

Intellipedia indeholder alt fra detaljerede oplysninger om mistænkte terroristers bevægelser til analyser af trusselbilleder. Til sammen er 28.000 artikler blevet udvalgt til leksikonet og 3600 brugere har indtil videre adgang til Intellipedia. Så må efterretningstjenesterne i USA bare håbe, at indholdet forbliver tophemmeligt. - Der findes en risiko for, at noget af indholdet kan dukke op som lækager i medierne, siger Intellipedias tekniske chef Michael Wertheimer til nyhedsbureauet Reuters.

Måske er du interesseret i ...