nemidbrug

NemID til tablets på vej

En ny version af NemID vil blive lanceret i starten af 2014, så du fremover kan få adgang til din netbank fra en smartphone eller tablet.

2. maj 2013

Netbank har indtil videre været lukket land for smartphones og tablets, men fra starten af 2014 behøver du ikke længere finde computeren frem, når du skal overføre penge eller ansøge om lån. En ny version af sikkerhedsfunktionen NemID er nemlig under udvikling, og den vil fungere i browsere på smartphones og tablets.

Med den nye version vil du også kunne se dine oplysninger og opgørelser på Skat, Feriekonto og en lang række andre offentlige hjemmesider, som NemID giver adgang til.

De mobile enheder kan i dag ikke komme på netbank, fordi NemID bruger Java, som ikke understøttes på enhederne. Den nye version vil køre som et såkaldt Javascript, og det kan både tablets og smartphones arbejde med.

De fleste banker har allerede såkaldte mobilbanker, som du kan hente og installere på din mobile enhed, men programmerne er ofte en skrabet version af din netbank. Her kan du se dine konti og lave enkelte overførsler, men du kan ikke ansøge om lån, bestille ny kredit og aftale møder med banken, som du kan i netbanken på pc'en.

Måske er du interesseret i ...