nemid

Mobilvenligt NemID udsat i sidste sekund

Det var meningen, at du allerede nu kunne bruge din smartphone til at logge på borger.dk og læse digitalpost. Men du må vente lidt endnu.

28. maj 2014

I lang tid har vi ventet på, at hjemmesider der krævede NemID kunne bruges på vores smartphones og tablets. Men det bliver nu forsinket.

Der er fundet en fejl i det mobile NemID, og derfor er Digitaliseringsstyrelsen nødt til at teste alle led i log-in processen igennem en gang til, og det kommer til at tage noget tid.

Du kan altså ikke bestille pas, skifte læge og tjekke din digitale post på din smartphone endnu. Men digitaliseringsstyrelsen forsikrer, at det mobilvenlige NemID går i luften inden sommerferien.

Forskellen på NemID på din smartphone og NemID på din pc er, at mobilversionen køres igennem internetbrowseren og ikke igennem et separat program, som på computeren. Derfor skal du ikke hente nogen apps eller installere noget ekstra, når du skal logge på NemID med din smartphone. Du skal bare gå ind på en hjemmeside, fx borger.dk, og logge ind med dit nøglekort, som du plejer.

Måske er du interesseret i ...