nyheder/microsoftlogo145.jpg

Microsoft undgår milliarderstatning

Dommeren har nu omstødt juryens dom i en erstatningssag mellem Alcatel-Lucent og Microsoft. Derved lader det til, at software-giganten undgår at betale næsten ni milliarder kroner.

1,52 milliarder dollars. Eller 8,6 milliarder kroner. Så mange penge dømte en jury Microsoft til at betale til Alcatel-Lucent i en længere patentsag om lydteknologi. Men nu slipper Microsoft måske alligevel for at betale Alcatel-Lucent milliarderstatningen. Dommeren i sagen har nemlig ganske enkelt afvist alle Alcatel-Lucents krav, hvilket betyder at den efterfølgende sag, der skulle begynde den 19. marts, ikke vil finde sted. Alcatel-Lucent siger, at de vil anke dommen.

  • Vi er kommet med stærke argumenter for vores synspunkter, siger Joan Campion, talskvinde for Alcatel-Lucent, og udtrykker, at selskabet føler sig tilfredse med deres chancer for succes i sagen. Den nu omstødte milliarderstatning mod Microsoft var den største i USAs historie om patentsager. Det forventes, at den vil få computer- og softwareproducenter til at arbejde for af en revidering det amerikanske patentsystem.

(kilde: Reuters)

Måske er du interesseret i ...