Balmer

Microsoft står over for navneskift

En tabt retssag betyder nu, at Microsoft skal finde et nyt navn til tjenesten Skydrive.

For anden gang i år skal Microsoft finde et ny navn til en af firmaets tjenester. Det er resultatet, efter den britiske tv-station British Sky Broadcasting har vundet en retssag over it-giganten for at bruge navnet Skydrive.

Navnet kan ifølge tv-stationen, som ejer kanalen Sky, vildlede forbrugerne, og så er det en overtrædelse stationens rettigheder til navnet. Det har retten altså givet medhold i, og derfor skal Microsoft nu omdøbe tjenesten og betale et ukendt pengebeløb til British Sky Broadcasting.

Retssagen startede allerede tilbage i 2011, og i juni 2013 faldt den første dom, der gav den britiske tv-station medhold. Microsoft ankede efterfølgende dommen, men det ændrede altså ikke udfaldet.

Det er anden gang i år, at Microsoft har tabt en retssag på grund af navnerettigheder til en tjeneste. I april tabte Microsoft en lignende sag til den tyske medievirksomhed Metro AG på grund af navnet på startskærmens design i Windows 8, Metro. Microsoft har siden skiftet navnet Metro ud med betegnelsen Modern eller blot Windows 8

Måske er du interesseret i ...