PatriceSimard

Microsoft lærer computere at lære

Et hold af udviklere fra Microsoft arbejder på at gøre det lettere for dig at lære computere at gøre forskellige ting – også selvom du ikke har kendskab til programmering.

Computere kan i stigende grad tage ved lære af, hvordan du bruger dem og hvad du bruger dem til. Det kender du fx fra din smartphone, der efterhånden lærer dine daglige rutiner at kende. Men Microsoft vil gøre det lettere for dig at lære din computer præcist, hvad du vil have den til at gøre.

Forskere hos Microsoft arbejder på et program, der gør det nemt for et almindeligt menneske, uden kendskab til programmering, at sætte en computer til at udføre en specifik opgave, bare ved at indtaste nogle enkle parametre.

Microsoft foreslår selv, at det fx kan være en kok, der lærer sin computer at udvikle lækre opskrifter, eller en læge, der kan sætte computeren til at lede journaler igennem efter symptomer, der svarer til dem, en patient her.

En tidlig udgave af programmet er allerede taget i brug i Microsofts Project Oxford, der er en samling af teknologier, der skal lære programmer at forstå hvad brugere mener, når de skriver kommandoer i almindeligt hverdagssprog. Project Oxford er dog endnu ikke tilgængeligt for offentligheden.

Måske er du interesseret i ...