android

Microsoft anmelder Google til EU

Google misbruger sin dominans på mobilmarkedet til at promovere sine egne produkter. Det mener en sammenslutning af flere større IT-selskaber, blandt andre Microsoft, Nokia og Oracle, som har indgivet en officiel klage til EU.

10. april 2013

Google har kæmpesucces med styresystemet Android, som i dag findes på cirka 70 procent af alle mobilenheder, eksempelvis smartphones og tablets. Men Google misbruger Androids enorme markedsandel til at snyde sig til nye kunder, mener en sammenslutning af Googles konkurrenter.

Sammenslutningen går under navnet FairSearch og tæller Microsoft, Nokia og 14 andre af verdens førende IT-producenter. De mener, at Google angiveligt tilbyder producenterne af mobile enheder et gratis Android styresystem, men som betaling kræver, at Googles andre produkter, eksempelvis YouTube og Google Maps, får centrale placeringer i mobilenhedernes menuer.

FairSearch mener dermed, at Google får en ulovlig fordel i forhold til at vinde forbrugernes gunst, når de blandt andet skal vælge musikafspiller og korttjeneste. Microsoft blev blandt andet straffet af EU med en bøde på fire milliarder kroner, fordi de ikke tilbød brugerne at vælge frit mellem browsere i Windows.

Måske er du interesseret i ...