Mp3afspiller.jpg

McVirus i Japan

Op mod 10.000 japanere har modtaget en mp3-afspiller som konkurrencepræmie fra McDonald's. Problemet er blot, at musikafspilleren udover 10 sange indeholder et farligt spywareprogram.

17. oktober 2006

Måske skal McDonald's i Japan fremover holde sig fra konkurrencer og i stedet fokusere på at svinge varme Big Macs og pommesfriter over disken. I hvert fald er den japanske afdeling af gigantkoncernen uforvarende kommet til at sprede spyware, der kan sende informationer om brugernes passwords til hackere. Fejlen er sket i forbindelse med en konkurrence, hvor McDonald's udlovede mp3-afspillere som præmie.

McDonald's i Japan er nu i fuld gang med at tilbagekalde de ondsindede mp3-afspillere. Op mod 10.000 kunder menes at have modtaget den Flash-baserede mp3-afspiller, der indeholder 10 sange - og en variant af programmet "QQpass spyware Trojan". Brugere, der tilslutter MP3-afspilleren fra McDonalds til deres computer, bliver udsat for spyware-programmet, der er programmeret til at overføre brugerens internet-kodeord og andre følsomme oplysninger til hackere.

Det er endnu uklart, hvordan problemet er opstået. Antagelsen er dog, at skurken er en inficeret maskine, der er blevet brugt til at kopiere de 10 sange til afspillerne. McDonald's i Japan har undskyldt for fejltagelsen og etableret en hotline, der kan hjælpe deres kunder med at få byttet de inficerede afspillere. Gad vide, om de op mod 10.000 præmievindere i øjeblikket går rundt og nynner "I'm lovin it"...

Måske er du interesseret i ...