nyheder/ifa2007_145.jpg

Masser af trængsel på IFA-messen

I Berlin viser elektronikbranchen hvert år i august/september de kommende nyheder på en af verdens største forbrugerelektronikmesser. Komputer for alle var med ved åbningen.

2. september 2007

Hvert år tiltrækker den berlinske IFA-messe hundredvis af købere og sælgere af elektronik og tusinder af nysgerrige besøgende, som vil have et indblik i de nyeste milepæle i bl.a. computerudstyr, fjernsyn og højttalere. Og med sine 26 haller spredt ud over et område så stort, at der kører busser og endda flyver helikopter fra hal til hal, er IFA er glimrende sted at få stillet nysgerrigheden.

Det helt store fokus i år var ikke overraskende på fladskærme i enhver afskygning. Fjernsyn i en størrelse, så en projektor til stuen er overflødig, elektroniske billedrammer fra ukendte producenter i asien og bærbare medieafspillere med displays, der er større og kan vise endnu flere farver.

Mange producenter havde også valgt at vise deres nyeste MP3-afspillere og filmafspillere, men her var der dog ingen revolution på vej.

Markedet for bærbare splittes tilsyneladende op i to dele: computere med kæmpe skærme og større tastatur, som helt kan erstatte den stationære pc i hjemmet, men til gengæld er alt andet end praktiske, hvis de skal med i tasken. Og så mini-bærbare, der kan ligge i en dametaske, og især er tiltænkt et liv på farten. Firmaet LGs kommende mini-bærbare har endda en skærm, der kan vrides rundt og klappes oven på tastaturet med skærmen opad. Det er samtidig en berøringsfølsom skærm, så man i stedet for tasterne kan trykke direkte på skærmen og endda skrive håndskrift, der automatisk laves om til et Word-dokument.

Måske er du interesseret i ...