S-tog

Måske slut med gratis net i S-toget

Pendlere i København har igennem et stykke tid kunnet nyde godt af gratis internet i togene. Men det er måske slut nu.

I en ikke for fjern fremtid kan det måske være slut med det gratis internet på S-togene i hovedstadsområdet danskerne ellers har nydt godt af. Foreningen Digitale Publicister, der har en stribe af store danske mediehuse blandt medlemmerne, presser nemlig på for at få stoppet den bannerreklame der financierer det fri internet.

Gratis Danmark, der er det konsortium, der leverer det frie trådløse netværk i togene, modificerer de hjemmesider som S-togenes internetbrugere besøger, ved at lægge en reklame øverst på siden, og det er ulovligt, mener Digitale Publicister.

”Vi har tænkt os at bede dem holde op med det eller indgå en aftale med medierne. Vi mener ikke, de uden videre kan gøre det, de gør,” siger sekretariatschef Holger Rosendal fra foreningen Digitale Publicister til Version2.dk.

De henviser til en lignende sag, hvor en tjeneste tilbød en browsertilføjelse, der skiftede reklamer ud med bannere for forskellige velgørenhedsorganisationer. Det udløste en fogedretssag mod Aidonline, der stod bag tilbudet, og som selskabet tabte.

”Der er visse ligheder med Aidonline-sagen. Vi kan ikke leve med, at Gratis Danmark med jeg ved ikke hvor mange brugere på S-togene, gør det her, så vi er nødt til at skride ind,” lyder det fra Holger Rosendal.

Måske er du interesseret i ...