Googleluftskib

Luftskibe skal give Afrika internet

Google har angiveligt planer om at levere internet til afsides områder som Sahara ved hjælp af store luftskibe og balloner.

Søgegiganten Google er klar med en løsning, der skal udbrede hurtige internetforbindelser til lande i det sydlige Afrika og Sydøstasien. Virksomheden vil angiveligt opsende luftskibe og store balloner med udstyr, der blandt andet kan udsende et internetsignal til afsides områder.

Med den højtflyvende plan kan selv mindre byer få en stabil internetforbindelse, fordi der ikke behøver at blive trukket flere hundrede kilometer kabel. Samtidig kan de svævende sendere sendes op over større byer, hvor de kan forbedre signalstyrken og øge hastigheden på byens netværk.

De stabile og hurtige internetforbindelser skal derudover skabe forudsætningen for udbredelsen af smartphones. Det er interessant for Google, der leverer styresystemet Android til en lang række forskellige smartphoneproducenter som fx HTC og Samsung.

Luftskibe og balloner er kun en del af løsningen, som bliver lavet i samarbejde med lokale televirksomheder. Google regner også med at bruge satellitter og store sendemaster for at udbrede signalet bedst muligt.

Måske er du interesseret i ...