Kongeligt bryllup i England

Kongeligt bryllup indtog nettet

Det blev en stor begivenhed på nettet, da Kate Middleton fik sin Prins William. Se fx BBC’s kæmpe bryllupsbillede, som er sammensat af 189 fotos.

2. maj 2011

YouTube, Facebook og Twitter overgav sig alle til brylluppet i det britiske kongehus. Ligesom gaderne i London og i særdeleshed omkring Westminster Abbey, hvor vielsen foregik, tog mange folk online del i festlighederne med kommentarer og løbende nyhedsopdateringer – til glæde for de interesserede, der ikke selv var til stede i Englands hovedstad, eller havde mulighed for at følge med foran fjernsynet.

Det britiske monarkis egen officielle hjemmeside var selv godt med i form af nyhedsopdateringer, videoklip og billeder fra den store dag.

På YouTube kunne man følge BBC’s direkte transmission via en særlig tv-kanal med navnet ”Royal Channel”, og det blev en af videotjenestens mest besøgt kanaler på selve dagen. Ifølge Facebook var der på samme dag 684.399 status-opdateringer, der nævnte det kongelige bryllup indenfor en periode på fire timer. Den sociale tjeneste har cirka 500 millioner brugere.

BBC har desuden lagt et kæmpe billede af karetkørslen ud på nettet. Billedet er på hele 1,15 gigapixels, og består af 189 fotos, der lagt sammen måler 81.471 x 14.154 pixels.

Læs det sidste nye om computere, internettet og computerudstyr. Bestil Komputer for alle

Måske er du interesseret i ...