Ko

Komøg kan drive datacenter

Forskning fra it- og computerfirmaet Hewlett-Packard viser, at det er muligt at drive et bæredygtigt it-system ved hjælp af komøg.

I en ny forskningsrapport der blev offentliggjort på en konference om energibæredygtighed i USA, fremlagde verdens største it-virksomhed Hewlett-Packard forskning, som viser, hvordan et landbrug kan generer nok energi til at køre et mellemstort datacenter samt dække landbrugets eget strømforbrug ved siden af. Alt sammen ved hjælp af køernes efterladenskaber.

Forskningen viser, hvordan den varme som datacentret genererer i sig selv, i teorien ville kunne blive brugt til at øge effekten og den hastighed, hvormed køernes efterladenskaber omdannes til biogas. Gas, der så kan bruges til at skabe den strøm datacentret skal bruge.

Ikke nok med at den synergi mellem kreatur og maskine ville kunne løse mange af de affaldsproblemer landbrug kan komme til at stå overfor. Det vil også kunne betyde en bæredygtig løsning på el-forbruget for et moderne datacenter.

En gennemsnitlig malkeko producerer omkring 55 kg komøg hver dag. Den mængde efterladenskaber vil kunne generer 3 kilowatt (kWh) elektrisk energi, lyder det i en rapport fra U..S. Energy Information Association. Det er nok strøm til at holde et TV kørende i tre husstande for en dag.

Måske er du interesseret i ...