Iran spiller hårdt ud mod USA

Nyt politisk krigsspil fra Iran skruer op for blusset i den aktuelle krise mellem USA og Iran. Målet i spillet er at bombe en amerikansk supertanker i Golfen.

Som om situationen mellem USA og Iran ikke var tilspidset nok i forvejen på grund af Irans atomvåben-program. Nu er der også blevet lanceret en iransk udgave af det populære spil Counterstrike, hvor målet er at bombe en amerikansk supertanker i Golfen. Spillet inviterer spilleren til at sænke supertankeren med to bomber og blokere det strategisk vigtige Hormuz-stræde mellem Iran og Oman. I dag passerer to femtedele af verdens olie igennem denne 28 kilometer brede passage.

Det iranske udgave af Counter Strike falder meget godt i tråd med en advarsel fra den iranske leder Ayatollah Ali Khamenei, som i sommer sagde, at olieeksporten i Golf-regionen kan komme alvorligt i fare, hvis USA laver et forkert træk mod Iran. Counter Strike er langt fra det første politiske krigsspil: i år udkom det tredje spil i den populære amerikanske serie "Assault on Iran" - "Angreb på Iran".

Måske er du interesseret i ...