foxconn

iPhone-fabrik lukket af masseslagsmål

Apples store kinesiske produktionspartner får igen negativ presse.

24. september 2012

Kinesiske Foxconn har ikke haft det nemt i pressen. Foxconn er verdens største kontraktproducent af elektronikvarer, og leverer til blandt andet Sony, Microsoft og Apple. Firmaet havnede tidligere i år stort på forsiderne af verdenspressen, på grund af de elendige arbejdsforhold Apple fik deres telefoner og tavlepc’er fremstillet under på deres fabrikker.

Foxconn tæller i alt en million medarbejdere fordelt på 13 lande, men specielt firmaets kinesiske fabrikker har givet firmaet et dårligt ry, på grund af selvmordsbølger blandt medarbejderne, massive protester over dårlige arbejdsforhold og fabriks-eksplosioner på grund af manglende sikkerhed. Efter den seneste skandale lovede Foxconn store forbedringer og selvransagelse, men nu er den altså gal igen.

I denne omgang må Foxconn lukke en af deres fabrikker midlertidigt, på grund af et gigantisk slagsmål, hvor op mod 2000 medarbejdere var i klammeri med hinanden. Slagsmålet foregik i et af de tilhørende boligkomplekser, hvor en stor del af fabrikkens 79.000 medarbejdere bor. Balladen var så omfattende, at hele 5000 betjente måtte sendes ind for at standse slagsmålet.

Fabrikken, der i øjeblikket er lukket, fremstiller blandt andet dele til den nye iPhone 5. Årsagen til balladen er endnu ukendt, og fabrikken forbliver derfor lukket indtil de lokale myndigheder har fundet årsagen.

Måske er du interesseret i ...