nyheder/amazon_145.jpg

Hackere hjalp firmaer med rovdrift på regnskoven

Hackere snød sig ind i de brasilianske myndigheders it-systemer, og sørgede for, at tømmerfirmaer kunne fælde flere træer.

22. december 2008

Miljøorganisationen Greenpeace oplyser, at mindst 107 firmaer med hjælp fra hackere, har brudt ind i de brasilianske myndigheders it-systemer. Firmaerne kunne på den måde give sig selv tilladelse til at fælde flere træer i regnskoven, end de havde lov til.

Det lykkedes hackerne at bryde ind i det system, som udsteder transporttilladelser til firmaer, så de blev i stand til at køre mere tømmer ud fra de områder, hvor træerne fældes.

Hackerne ændrede antallet af tilladelser, som kunne udstedes, så firmaerne kunne udføre mere tømmer, selvom deres kvote var opbrugt.

Det brasilianske miljøministerium indførte det internetbaserede it-system til registrering af tømmertransporterne for to år siden.

Ifølge Greenpeace, oplyser de brasilianske myndigheder, at hackerne har hjulpet firmaerne med at udføre 1,7 millioner kubikmeter ulovligt fældet tømmer fra den brasilianske regnskov.

Mindst 202 personer vil blive tiltalt i sagen, og anklagemyndigheden har krævet erstatninger på over 4,7 milliarder kroner fra de involverede firmaer.

Myndighederne frygter, at den nuværende sag bare er toppen af isbjerget, fordi efterforskningen kun har drejet sig om en enkelt delstat, for der er nemlig to delstater mere, der benytter det samme it-system.

Måske er du interesseret i ...