GoogleCar

Googles bil skyld i uheld

Så skete det: En af Googles selvkørende biler har været med i et mindre trafikuheld – og for første gang var det bilens indbyggede computer, der var årsagen til uheldet.

1. marts 2016

Efter mere end to millioner kørte kilometer uden uheld, har Googles selvkørende bil nu været skyld i en mindre kollision med en bus. Ingen kom dog til skade ved sammenstødet, og bil og bus fik kun mindre buler.

Uheldet skete i Californien, da den selvkørende bil forsøgte at flette ind i trafikken, for at komme uden om nogle sandsække, der var placeret på vejen. Både bilens indbyggede computer og den menneskelige passager af bilen havde set bussen, der kom bag dem, men forventede, at bussen ville holde tilbage for dem.

Google har en hel vognpark af selvkørende biler på vejene i blandt andet Californien og Texas, men på trods af de mange kilometer, bilerne har tilbagelagt, er det uhyre sjældent, de er med i uheld. De uheld, bilerne tidligere har været med i, har været forårsaget af andre billister, eller er sket, når den menneskelige passager har overtaget føringen.

Måske er du interesseret i ...