Google søgning

Google-indhold blokeret i hvert fjerde land

I hvert fjerde land, hvor Google tilbyder deres tjenester, censureres indholdet af deres søgninger på den ene eller anden måde.

Det er ikke kun i Kina, at Googles søgemaskine er udsat for censur. Google oplever at blive udsat for blokeringer eller censur i varierende form i hvert fjerde land, hvor Googles tjenester er at finde, fortalte Google tidligere på ugen via deres europæiske public policy-blog.

"Vi ser de her forsøg på kontrol med nettet på mange måder. Kina er det mest fremtrædende eksempel, men det er ikke det eneste. Googles produkter - fra søgninger og Blogge til YouTube og Google Docs - er blevet blokerede i 25 ud af de 100 lande, hvor vi tilbyder vores tjenester," lyder det fra Rachel Whetstone, Googles underdirektør for global kommunikation og offentlige anliggender.

“Derudover modtager vi regelmæssigt forespørgsler fra regeringer om at begrænse eller fjerne indhold fra vores sider. ”

Hun mener, at regeringerne er ved at opbygge deres egne ”firewalls” og er blevet så undertrykkende, og slår så hårdt ned på ulydighed på nettet, at selv velmenende brugere kan mærke censurens hammer. Derfor gransker Google også regeringernes forespørgsler nøje for at sikre, at de overholder loven, og hvis en forespørgsel rammer for bredt, forsøger Google at indsnævre omfanget af den.

”Når muligt, forsøger vi også at gøre det klart for vores brugere, hvad vi er blevet bedt om at blokere eller fjerne, så de forstår, at de måske ikke får det komplette billede.”

Googles har for nylig været i fokus i en anden sag om censur. Efter en længere tvist med Kina, hvor Googles ledelse besluttede, at lukke den kinesiske udgave af søgemaskinen og flytte deres kontor til Hong Kong, kunne de kinesiske brugere i en kort periode nyde godt af en noget mindre restriktiv søgefunktion, før den kinesiske regering også indførte censuren der.

Måske er du interesseret i ...