TROLLIRAN

Få diagnose som net-narkoman

Australske psykologer vil gerne have overdrevent internetbrug anerkendt som sindslidelse.

Vi kan snart ikke forestille os verden uden internet. I de senere år, hvor det er blevet muligt at have internettet med overalt på telefoner, er det blevet meget almindeligt at være online konstant. Men nu er der gode odds for, at du i fremtiden kan få en diagnose, hvis du bare ikke kan løsrive dig fra internettet.

Hvert år opdateres den store amerikanske oversigt Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, som er en international anerkendt klassifikation af hvad, der definerer forskellige sindslidelser. I næste års udgave, vil sammenslutningen af australske psykologer gerne have internet-afhængighed anerkendt som en sindslidelse.

De australske hjernevridere ønsker lidelsen optaget under forudsætning af, at den skal undersøges nærmere. Idéen at er at der skal fastsættes rammer for symptomer og diagnosticering af net-narkomaner. Indtil videre er der altså ikke nogen specifik grænse imellem normal og gakgak-surfing, men vi frygter allerede, at Komputer for alles redaktion skal indlægges i samlet flok.

Idéen om afhængighed af internet er ikke helt ny; allerede i 2008 satte en dansk undersøgelse fokus på, hvor meget tid vi danskere brugte på de elektroniske medier. Dengang svarede hele 44 procent af de adspurgte (imellem 18 og 74 år), at de følte de brugte for meget tid på nettet. Alle de adspurgte var også enige om, at nettet var det medie de nødigst ville undvære.

Måske er du interesseret i ...