Data fra mobil, smartwatch og overvågningskamera afslørede mord.
Afsløret!

Data fra mobil, smartwatch og overvågningskamera fældede græske Babis Anagnostopoulos for mordet på sin kone.

© Shutterstock

Elektronikken fældede morderen

Babis Anagnostopoulos troede, at han var sluppet godt fra mordet på sin kone, men så begyndte spor fra husets elektroniske apparater at pege på ham som den skyldige.

Vores elektroniske enheder holder hele tiden nøje øje med, hvad vi foretager os - på godt og ondt. 

Mobilen kan afsløre, hvor du har befundet dig og hvornår. Dit smartwatch kan fortælle om dit helbred på forskellige tidspunkter og din browserhistorik afslører, hvilke sider, du har besøgt på nettet. 

Selv dine sociale medier ved, hvor du har været i løbet af dagen. 

I en opsigtsvækkende mordsag fra Grækenland var det således elektronikken, som fældede morderen.

> Læs også: iPhone tracker dig overalt - se det hemmelige kort

Lignede den perfekte forbrydelse

Det virkede ellers som den perfekte forbrydelse, da den 32-årige græske helikopterpilot Babis Anagnostopoulos fik mordet på sin britiske kone, den 20-årige Caroline Crouch, til at se ud som resultatet af et voldsomt hjemmerøveri.

I godt en måned efter det fatale "røveri" på Kreta den 11. maj 2021 hoppede politiet og folk omkring ham på historien.

Politiet nåede endda at udlove en dusør på 300.000 euro for informationer, der kunne lede til pågribelse af gerningsmændene.

Men så begyndte en stribe af digtale spor at dukke op, og de undergravede langsomt Babis Anagnostopoulos' forklaringer.

Babis Anagnostopoulos malede et idyllisk billede af sig selv og sin familie på sociale medier, men virkeligheden var langt fra rosenrød.

Babis Anagnostopoulos malede et idyllisk billede af sig selv og sin familie på sociale medier, men virkeligheden var langt fra rosenrød. 

© Instagram

Afsløret af data på mobil og smartwatch

Anagnostopoulos påstod, at han havde siddet fastbundet under hjemmerøveriet, men aktivitetsdata fra hans telefon viste, at han faktisk havde bevæget sig rundt i huset.

Samtidig viste Caroline Crouchs smartwatch, at hendes hjerte stadig slog på det tidspunkt, hvor hendes ægtemand sagde, at hun allerede var død.

Endelig kunne politiet aflæse på et SD-kort, at det var blevet fjernet fra husets overvågningskamera, inden det påståede hjemmerøveri fandt sted.

> Læs også: Hvad må jeg overvåge med mit overvågningskamera?

Konen havde booket hotel over telefonen

Hvad angår motivet er det kommet frem, at parret havde haft problemer i flere år op til mordet.

Browserdata fra Caroline Crouchs telefon viste også, at hun tidligere på mordaftenen havde reserveret et hotelværelse for at komme væk fra sin mand.

Efter hustruens begravelse bad politiet den tilsyneladende knuste ægtemand om at følge med, fordi de havde fundet vigtige spor. 

Først derefter fik han at vide, at sporene rent faktisk pegede på ham, og han endte med at tilstå efter otte timers afhøring af politiet.

> Læs også: Har du styr på dit digitale privatliv?

Måske er du interesseret i ...