digital post

Kun hver tredje myndighed svarer på digital post

Det offentlige vil om få år kun tage imod post i digital form, men når borgerne sender e-breve, svarer kun hver tredje myndighed.

I over tre år har landets myndigheder været forpligtet til at svare på digital post, men det sker i meget få tilfælde, har to forskere fra Aalborg Universitet og Roskilde Universitet fundet ud af. De kontaktede 243 myndigheder, og her svarede kun hver tredje på henvendelsen.

Især de statslige myndigheder har svært ved at svare tilbage på Digital Post, der bliver sendt med tjenesten e-Boks gennem portalen borger.dk og virk.dk. Hele 80 procent af de statslige myndigheder svarede aldrig de to forskere. Resultatet er ganske enkelt ikke godt nok, mener Digitaliseringsstyrelsen, der skal sørge for, at teknologien bliver brugt i det offentlige.

”Det har siden 2010 været et krav til myndighederne, at de er kontaktbare via Digital Post. Det er derfor ikke tilfredsstillende, hvis myndighederne ikke besvarer henvendelser via Digital Post fra borger og virksomheder,” skriver Digitaliseringsstyrelsen i en kommentar til forskerne.

Den manglende respons fra myndighederne er især kritisk, da danskerne fra 2015 udelukkende vil kunne kontakte det offentlige via Digital Post.

Måske er du interesseret i ...