nyheder/microsoft_logo_145.jpg

Dyr løsning at få en gratis pc

Microsoft i USA har søgt patent på en salgsidé, hvor du får en gratis pc’er og kun betaler for dit forbrug. It-giganten forærer dog ikke noget væk, da det bare er en ny måde at tjene penge på.

"Betal for brug"-salgsmodellen går ud på, at computere gives væk gratis eller sælges meget billigt. Herefter skal køberen betale for brug af maskinen, hver gang han eller hun ønsker at bruge den. Timeprisen kan umiddelbart synes lille, men hvis man regner efter, så skal du bruge computeren meget lidt, for ellers er det en dyr løsning.

Prisen for forbruget afhænger ikke kun af, hvor lang tid du bruger pc’en, men også af hvilke funktioner og programmer du anvender. Fx vil en hurtig computer med meget regnekraft, som er nødvendig, hvis du vil spille, være dyrere at bruge, end den som kun skal bruges til tekstbehandling og surfing på internettet.

"Afregningen sker ud fra den pakke- og tidsmodel, der er valgt. Fx kan prisen på kontorpakken være 5,22 kroner i timen, spilpakken kan være 6,53 kroner i timen, og internetpakken kan være 4,18 kroner i timen," står der blandt andet i Microsofts ansøgning.

Microsoft skriver også i ansøgningen, at virksomheden er klar over, at prisen i den sidste ende kan blive højere for brugeren.

Måske er du interesseret i ...