kontorstol

Du kan dø af at sidde ned

Du skal op fra kontorstolen og selv hente kaffen, hvis du vil have bedre chancer for at leve længere.

28. marts 2012

Stillesiddende arbejde og hobbyer er givetvis ikke sundt, men en ny undersøgelse foretaget på 220.000 mennesker i Australien viser at det er noget farligere end hidtil antaget. Undersøgelsen sammenlignede folk på 45 år og derover, og delte dem i grupper alt efter hvor mange timer de tilbragte på deres flade. Om dagen.

For dem der sidder stille mere end 11 timer om dagen var chancen for at de opgiver deres jordiske eksistens inden for de næste tre år hele 40 procent højere end for dem, der ikke har stillesiddende jobs. De med 8 timer på bagen om dagen har ”kun” en 15 procent højere chance for at dø indenfor tre år end de mere aktive arbejdende.

Stillesiddende arbejde er ofte forbundet med fedme og en inaktiv livsstil, men undersøgelsen peger på at det ikke er hele forklaringen. Eksperterne bag undersøgelsen påpeger nemlig at en del af vores oprejste bevægelser udløser positive reaktioner i kroppen, der kan forbedre vores helbred drastisk.

Og selv en lille forbedring kan have rigtigt positive effekter; så tag trappen, hent kaffen selv og spadser måske en kort tur rundt på arbejdspladsen i løbet af dagen.

Et par gode råd Sid ikke fastlåst i en stilling. Rejs dig og stræk ud ind imellem. Du kan også vælge forebygge skader ved at styrke dine muskler med styrketræning. Herunder kan du finde en træningsvejledning fra eksperterne på iform.dk Læs træningsvejledningen her

Måske er du interesseret i ...