globe in laptop

Danmark fremtrædende it-nation

Danmark er blandt top-landene i EU når det gælder digitale konkurrenceevner, viser en ny rapport fra EU.

En ny undersøgelse fra EU om it-udviklingen og den digitale konkurrenceevne i Europa placerer Danmark blandt landene med den bredeste distribution af internet og den mest omfattende brug af informations- og kommunikationsteknologi (IKT).

Europa-Kommissionens rapport analyserer den seneste udvikling på IKT-området, og bruger som grundlag blandt andet hyppigheden af it-brug, tilgængelighed af internet i landet og andelen af befolkningen der har mulighed for, og gør brug af digital forvaltning.

Ifølge rapporten om den digitale konkurrenceevne i EU, bruger cirka seks ud af ti europæere internettet regelmæssigt. Det er tal der er meget lig tallene i USA, hvor 56 procent af befolkningen bruger internettet dagligt, og 65 procent har brugt det inden for de seneste tre måneder.

Men her er vi i Danmark så mere privilegerede; 82 procent af den danske befolkning benytter internettet regelmæssigt, og for hele 72 procent gælder det, at de bliver brugt på et dagligt plan – samtidigt topper vi, når det gælder digital forvaltning, blandt andet gennem den digitale selvbetjening som mange danskere efterhånden er ved at tage til sig.

Men også på andre områder kan danskerne pryde sig med større it-kompetencer. Danmark er nemlig det land i Europa, hvor procentvis flest online-handler finder sted. Det være sig gennem auktionssider på nettet, men også når det gælder downloads af film, musik, bøger eller computer-software.

Følg linket til højre, for at læse hele rapporten, eller se på statistikkerne fra de andre lande i EU. Rapporten forefindes kun på engelsk.

Måske er du interesseret i ...