Mobiltelefoner med bakterier

Bakteriebefængte mobiltelefoner

Der er 18 gange så mange bakterier på en mobiltelefon, end der er på et toilethåndtag. Især trykskærme er slemme til at overføre en virus.

18. oktober 2010

På vej mod en ny sæson med influenza er det godt at være ekstra forsigtig og tage sine forholdsregler – også når det gælder mobiltelefoner og andet håndholdt elektronik. Smarte mobile enheder som iPhone, iPad, Android-telefoner og meget andet elektronisk udstyr med en berøringsfølsom skærm, er nemlig perfekte rastepladser for bakterier og vira, bekræfter en undersøgelse fra Standford University i USA.

Det betyder, at hvis du lader en anden bruge din mobile enhed, kan du nemt smitte personen, der sætter fingrene på skærmen. En hygiejneekspert fra det britiske magasin Which undersøgte 30 mobiltelefoner, og her blev der meget overraskende fundet bakterier i så store mængder, at de mange gange overgår et toilethåndtag på et herretoilet.

Sætter du blot en enkelt gang fingerspidsen på en anden persons telefonskærm, og bagefter gnider dine øje, bider negle eller sætter hånden i dit ansigt, er det nok til at en virus finder vej til din krop. Det betyder dog ikke, at du helt skal holde dig fra at prøve andres smarte elektroniske enheder. Brug din sunde fornuftig, vask hænder og brug eventuelt desinficerende sæbe.

Måske er du interesseret i ...