Apple Pay lanceres i Danmark i 2017 og bliver således en direkte konkurrent til MobilePay.

Nu ser danske Mobilepay ud til at få en konkurrent.

© Shutterstock

Apple Pay kommer til Danmark

Apple Pay vil være tilgængeligt i Danmark inden udgangen af året. Det lovede Apple i nat, da de fremlagde kvartalsregnskab.

2. august 2017 af Peter Skovbjerg Jensen

I Danmark har Mobilepay længe siddet på næsten hele markedet for mobile betalinger. Det ser nu ud til at kunne ændre sig. 

Apple har planer om at lancere Apple Pay i Danmark, Sverige og Finland i løbet af 2017. Det løftede Luca Maestri, økonomidirektør hos Apple, sløret for, da Apple i nat, d. 1. august, fremlagde regnskabet for tredje kvartal.

Apple vil desuden ifølge mediet Appleinsider gøre det nemmere for privatpersoner at overføre penge til hinanden til efteråret, når det nye operativsystem iOS 11 lanceres. Det sætter Apple i direkte konkurrence med danske Mobilepay.


Verdens største betalingsapp 

Apple Pay har siden appen blev lanceret i 2014 overtaget det mobile betalingsmarked i de lande, hvor det har været muligt at downloade betalingsappen.

Ifølge Apple selv, står firmaet for næsten 90 procent af alle NFC-transaktioner på verdensplan. Det på trods af, at Apple Pay kun er tilgængeligt i 16 lande verden over i dag. Det bliver dog 20 lande i det nye år.

“Vi har planlagt til at lancere Apple Pay i Danmark, Sverige, Finland og De Forenede Arabiske Emirater inden udgangen af dette kalenderår,” udtaler Luca Maestri.

Måske er du interesseret i ...