Apple Datacenter Ved Viborg HD

Apple bygger nyt datacenter i Midtjylland

Apple har netop offentliggjort planer om at bygge et stort datacenter i Viborg. Det vil skabe hundredevis af lokale arbejdspladser, siger virksomheden.

23. februar 2015

Et datacenter med ansvar for den daglige drift af Apples online-tjenester, som iTunes Store, App Store, iMessage, Kort og Siri – det er, hvad Apple skal til at bygge i Viborg.

Datacentret vil ifølge planen stå klar i 2017, og vil sikre hundredevis af lokale arbejdspladser, fortæller Apple i en pressemeddelelse. Apple offentliggjorde samtidig at de vil bygge et datacenter i Irland, og skyder sammenlagt 1,7 milliarder i projektet.

Begge datacentre vil blive drevet udelukkende på vedvarende energi, og om centret i Viborg skriver Apple at de fuldstændigt vil eliminere behovet for yderligere generatorer, fordi datacentret bygges tæt ved en af Danmarks største transformatorstationer.

Desuden skriver Apple: ”Dette anlæg er også designet sådan, at overskudsvarme fra udstyret i selve bygningen bliver ført videre til det lokale fjernvarmesystem, så denne energi kan bruges til opvarmning af boliger i området.”

Måske er du interesseret i ...