Interpol anholder 1003 personer
Interpol anholder 1003 personer

Den internationale politiorganisation har slået til mod it-kriminelle.

© Shutterstock

1003 mulige it-kriminelle anholdt

Interpol har efter omfattende efterforskning arresteret 1003 personer fra hele verden. De er mistænkt for at udøve cyberkriminalitet.

Der findes et hav af måder, vi kan blive snydt og udnyttet af kriminelle aktører på internettet. Derfor har myndighederne verden over de seneste år fokuseret mere og mere på bekæmpelsen af cyberkriminalitet.

Verdens største internationale politiorganisation Interpol har nu taget et stort skridt i kampen mod de it-kriminelle.

I en stor aktion med kodenavnet Operation HAEICHI-II er hele 1003 personer fra hele verden blevet arresteret. 

Personerne er alle mistænkte for at have udøvet cyberkriminalitet, og forbrydelserne spænder vidt.

LÆS OGSÅ: Hackere udvikler over 100 millioner typer malware på et år

Brugte populær serie i svindelnummer

Kriminaliteten omfatter blandt andet investeringssvindel, hvidvaskning af penge på nettet og ulovlig online gambling.

Også svindel, hvor ofre bliver lokket til at overføre penge til personer, der tilsyneladende udviser romantisk interesse (også kaldet dating-svindel), har skurkene benyttet sig af.

Men som noget nyt og ganske kreativt har de kriminelle udnyttet den populære Netflix-serie ‘Squid Game’. Flere af de anholdte er nemlig mistænkt for at udvikle skadelige apps, der blev kamufleret som mobilspil fra den sydkoreanske hitserie.

Hentede du en af disse apps, fik du ikke glæde af et spændende 'Squid Game'-spil. I stedet blev du skrevet op til abonnementstjenester, der kontinuerligt hævede store summer af penge fra din konto.

LÆS OGSÅ: Morsealfabetet bruges til at svindle dig på nettet

Forhindrer svindel for millioner

Det er ingen lille aktion, som Interpol har gennemført. De mange anholdelser er et resultat af en fire måneder lang efterforskning fra juni til september 2021 i 20 forskellige lande.

De 20 lande omfatter Angola, Brunei, Cambodja, Colombia, Filippinerne, Indien, Indonesien, Japan, Kina, Laos, Malaysia, Maldiverne, Rumænien, Singapore, Slovenien, Spanien, Sydkorea, Thailand og Vietnam.

Operation HAEICHI-II er den anden store aktion af Interpol mod cyberkriminelle. Fra september 2020 til marts 2021 stod Interpol bag operationen HAEICHI-I, der kastede 500 anholdelser af sig.

I år er det tal vokset til dobbelte, og ifølge Interpol har anholdelserne forhindret, at op mod 27 millioner dollars - svarende til over 170 millioner danske kroner - havnede i de kriminelles hænder.

LÆS OGSÅ: Nu kan du forsikre dig mod cyberkriminalitet

Måske er du interesseret i ...