YouTube logo

YouTube overvejer brugerbetaling

Videotjenesten YouTube vil angiveligt indføre brugerbetaling på udvalgte videoer. Ændringen kan allerede træde i kraft denne uge.

7. maj 2013

Det kan snart være slut med gratis at kunne vælge frit fra alle hylder i YouTubes enorme videobibliotek. Videotjenesten overvejer at indføre brugerbetaling på helt op til 50 videokanaler, beretter Financial Times. YouTube vil altså forsøge at lave en streaming-tjeneste, der fremover kan konkurrere med fx Netflix og HBO.

Nye brugere flokkes nemlig til streaming-tjenester for at kunne vælge, hvilke film og serier de vil se, og den bølge vil YouTube altså ride med på.

De første betalingskanaler vil ifølge Financial Times koste to dollars at abonnere på om måneden. Kanalerne kan fx være tv-serier og dokumentarer, som er produceret af professionelle produktionsselskaber. Siden vil altså stadig ikke kræve penge for hjemmevideoer af en kat filmet med kameraet fra en telefon.

Vælger du at abonnere på en kanal, slipper du også for en masse af de reklamer, som du blandt andet er tvunget til at se i et bestemt antal sekunder, før du kan få lov til at se en video. Ifølge Financial Times kan betalingskanalerne allerede blive indført i denne uge.

Måske er du interesseret i ...