Betal-Youtube

Tjen penge på YouTube

Nu da YouTube er åbnet på dansk, kan du lettere tjene en ekstra skilling eller gøre karriere på nettet. Læs hvordan man får del i YouTubes mange reklamepenge.

7. februar 2013

Det sociale netværk Youtube, hvor brugere kan dele og se hinandens videoer, fik den 7. februar et dansk domæne. Dermed kan du lettere få del i de reklamepenge, som YouTube tjener, når brugerne klikker sig ind for at se dansende babyer og hunde på skateboards.

Indtil i dag har danske brugere været nødt til at gå gennem en udenlandsk IP-adresse, men nu burde det altså være nemmere for dig at tjene lidt ekstra eller muligvis gøre karriere, hvis du ellers har den helt rigtige ide til en video.

Når en video får et tilpas antal seere, kan brugeren bag blive tilbudt at blive YouTube-partner, og det er adgangsbilletten til reklamekroner. Hvis du for alvor vil tjene penge, kræver det, at dine videoer bliver ved med at få mange seere, da en YouTube-partner bliver betalt efter antallet af gange videoerne er blevet set.

Der findes ikke konkrete tal for, hvor meget en YouTube-partner tjener, og hvor mange visninger, du skal have, før du kan komme i betragtning som parter. Google, der ejer videosiden, kan dog afsløre at faktorer som antal visninger, antallet af videoer du uploader, og hvor stort dit publikum er, spiller ind.

En af de mest sete videoer er: Charlie bit my finger. Videoen har over en halv milliarder visninger, hvilket angiveligt har indbragt skaberen bag i omegnen af en million danske kroner.

Læs hvordan du opretter en konto hos YouTube her

Måske er du interesseret i ...