Wikipedia logo

Wikipedia trues af PR-folk

Et faldende antal af frivillige redaktører gør, at rettelser foretaget af betalte PR-folk i stigende grad slipper igennem til encyklopædien Wikipedias læsere.

17. august 2015

Det interaktive opslagsværk Wikipedia har altid givet alle mulighed for at redigere og tilføje oplysninger til værkets artikler – men det lader nu til at give bagslag. Senest er PR-firmaer ligefrem begyndt at tilbyde virksomheder at rette Wikipedia-sider, så deres produkter eller tjenester fremstår i et bedre lys.

Antallet af frivillige redaktører, der undersøger om de nye tilføjelser er korrekte, har været støt faldende de seneste år, og det betyder, at flere fejl slipper igennem til Wikipedias brugere.

Internetmagasinet The Atlantic skriver i en rapport om problemet, at en ansat ved et medicinalfirma havde rettet i en Wikipedia-artikel om et af firmaets dyre og kontroversielle produkter. Den ansatte havde rettet ordet ”kontroversiel” til ”veldokumenteret og testet”.

Ifølge artiklen i The Atlantic er det langt fra en enestående historie. Magasinet understreger at PR-firmaerne risikerer at underminere Wikipedias målsætning om at være en fri encyklopædi.

Måske er du interesseret i ...