Wikipedia

Wiki runder den tredje million

Tre millioner artikler er nu at finde på den engelsksprogede version af online-leksikonet Wikipedia.

19. august 2009

Det har taget mere end otte år, og en stor gruppe mennesker fra hele verden, men nu har den engelske version af Wikipedia endelig rundet de tre millioner artikler.

Det var en lille artikel om den norske tv-skuespillerinde Beate Eriksen, der fik æren af at være artikel nummer 3.000.000 og satte en ny milepæl i det populære online-leksikons historie.

Online-leksikonet Wikipedia, var et projekt der startede i 2001. I dag findes der omkring 200 forskellige sprogudgaver. Den danske Wikipedia har hen ved 114.000 artikler. Hvis man tæller alle artikler på samtligee sprog sammen, rummer leksikonet over 13 millioner artikler.

Wikipedia har i den tid den har eksisteret været baggrund for megen debat omkring legitimiteten af dens indhold. Som for eksempel da den videnskabelige journal ”Nature” sagde, at Wikipedia var omkring så akkurat som det britiske Encyclopaedia Brittanica. Eller da det blev opdaget at siden blev manipuleret gentagne gange af firmaer og folk med politiske relationer.

Selvom den engelske udgave af Wikipedia stadigvæk er den største, er andre lande begyndt at følge godt med. Den franske Wikipedia er på omkring 800.000 artikler, og Japan, Polen og Italien har omkring 600.000 artikler hver. Det er dog Tyskland, der er tættest på, og støt nærmer sig deres første million.

Måske er du interesseret i ...