nyheder/google-logo_183.jpg

Trafikprop ramte Google igen

Millioner af mennesker verden over var torsdag i omkring en time uden kontakt til Googles søgemaskine. Også Googles andre tjenester Google-Maps og G-mail blev ramt af en trafikprop på nettet.

15. maj 2009

Google undskyldte efterfølgende for fejlen, og forklarede at det skyldtes en intern fejl, som sendte en del af nettrafikken til og fra Google via Asien, så alt begyndte at gå langsomt eller helt ned.

"Omkring 14 procent af vore brugere oplevede langsomme tjenester eller sågar afbrydelser. Vi har arbejdet hårdt på at gøre vore tjenester ultrahurtige og "altid på", så det er særligt pinligt, når der sker en fejl som denne. Vi er meget kede af, at det skete, og man kan være sikker på, at vi vil arbejde endnu hårdere for at sikre, at et tilsvarende problem ikke opstår igen," lover Urs Howzle, Googles ansvarlige for den daglige drift.

Google ejer også videotjenesten YouTube og driver korttjenesten Google Maps samt onlinetekstbehandlingsprogrammet Google Docs.

Det er ikke første gang, at Google rammes af nedbrud, og det rejser spørgsmålet om, hvorvidt du kan stole på driftsikkerheden med netbaserede tjenester. Det er ellers en voksende tendens at lægge flere og flere programmer og tjenester, så de fungerer via nettet i stedet for at skulle installeres på den enkelte computer.

Måske er du interesseret i ...