nyheder/twitter_183.jpg

Stjålne identiteter på Twitter

Den sociale netværkstjeneste Twitter lover nu at gøre en indsats for fjerne falske profiler. Tidligere har de ellers ikke taget klager fra vrede berømtheder alvorligt, men nu skal det være slut med fup-profiler på det sociale netværk.

Internettet er svært at kontrollere, men Twitter indser nu, at de ikke kan blive ved med at ignorere, de klager de får fra berømtheder. Som så mange andre sociale sider på internet, findes der også falske profiler på Twitter. Det er de kendte ved at være godt træt af.

Senest har den amerikanske baseball-boss Tony La Russa truet med at sagsøge Twitter, hvis de ikke hjælper ham med at sætte en stopper for de personer, der i følge ham selv, har forvoldt stor skade ved at udgive sig for at være ham.

Det er i øvrigt ikke første gang, en berømthed har reageret stærkt på at blive udsat for en falsk profil på Twitter. Popstjernen Kanye West fik et raserianfald, da han opdagede, at en anden person udgav sig for at være ham, og at over en million mennesker nysgerrigt fulgte med i de daglige ytringer.

Medstifter af Twitter, Biz Stone prøver at berolige folk på sin blog, og skriver at brugere skal regne med, at langt de fleste Twitter-konti er ægte.

"Vi starter med at gå igennem konti fra offentlige embedsmænd, offentlige instanser, berømte kunstnere, atleter og andre velkendte personer, der er i risiko for at blive kopieret", skriver han.

Måske er du interesseret i ...