Google Contributor

Slip for reklamerne

Google lancerer en ny tjeneste, hvor du betaler for at slippe for reklamerne.

21. november 2014

Du er sikkert vant til de mange reklamebannere der popper frem, når du besøger hjemmesider på nettet. Nogle af dem kan du nu slippe for ved at betale et mindre beløb hver måned.

Det er konceptet for Googles nye tjeneste, Contributer (bidragsyder). Som navnet indikerer, betyder tjenesten, at det er dig og ikke reklamerne, der er med til at støtte de hjemmesider, du besøger.

Du bestemmer selv det beløb, du vil donere, som kan være mellem en eller tre dollars(6-18 kroner). Dette beløb skal du så betale hver måned for at blive fri for reklamerne, der vil blive erstattet af et pixelmønster og en takke-besked.

Indtil videre er Contributer stadig på test-stadiet, og på hjemmesiden er seks amerikanske sider bekræftet som deltagere. De er: Mashable, Imgur, The Onion, Science Daily, Urban Dictionary og WikiHow. Dette er de eneste offentliggjorte sider, men Google skriver dog at flere andre er involverede.

Hvis du vil prøve Contributor, kan du skrive dig på en venteliste og få besked, når der er en plads klar. Det vides endnu ikke om tjenesten bliver tilgængelig på danske hjemmesider.

Måske er du interesseret i ...