Skype - Nem videosnak med familien

Skype binder familien sammen

Med videosamtaler er det nemt at få mange med i snakken på én gang – og se hinanden samtidig. Komputer for alles testredaktør bruger Skype til at holde kontakt med hele familien.

9. oktober 2017

Skype blev stiftet i 2003 af danskeren Janus Friis og svenskeren Niklas Zennström. 

Tjenesten voksede sig hurtigt stor og blev verdens mest udbredte metode til at tale sammen via internettet. Skype kan fås til mange forskellige styresystemer på både pc’er, tablets og smartphones. 

I 2011 blev Skype købt af Microsoft for 8,5 milliarder dollars (cirka 58 milliarder kroner), og i dag har tjenesten over 300 millioner brugere.

Det kan Skype også

  • Chat
    • Du kan skrive beskeder til modparten i stedet for at tale.
  • Telefonsamtaler
    • Du kan også ringe til helt almindelige telefoner mod betaling.
  • Videokonference
    • Der kan kobles flere computere på samtalen, så I kan holde et møde.

Det skal du bruge til Skype

Dit udstyr skal have højttaler, webkamera og en mikrofon. Hvis du har en stationær pc, kan du købe det som ekstraudstyr, mens de fleste bærbare pc’er, tablets og smart­phones er klar til videosamtaler ved hjælp af det indbyggede udstyr.

Desuden skal du have en god og stabil internetforbindelse: Skype anbefaler 300 kilobit/sekund. Til et videoopkald i HD-kvalitet skal du have en forbindelse på over 1,5 megabit/sekund. Programmet kan selv tilpasse video- og lyd­kvalitet efter forholdene.

> Hent programmet på Fordelszonen

Læs mere om Skype i Fordelszonen

Med tre små børn, hvis bedsteforældre bor flere hundrede kilometer væk, er vores testredaktør storforbruger af Skypes videofunktion. I Fordelszonen fortæller han om, hvordan han bruger Skype til at føre videosamtaler med hele familien.

Måske er du interesseret i ...